DVERGKANINKLUBBEN

 

 

 


 

 

AKTUELT

Framside


Styret


Bli Medlem


Aktuelt


Champion


Som mange har lest fra LUU annonse, skal Dvergkaninklubben har sin egen spesialbedømmelse under LUU, med den engelsk dommer David Gallagher. Vi i Dvergkaninklubben ønsker at alle medlemmer påmelder sine dyr til denne erfarene dommer og dvergkaninoppdretter.


I Standard står det følgende av klasse I: Konkurransebedømmelse. Kaninene bedømmes etter standarden, men uten bedømmelseskort. Bedømmelsen foregår etter elimineringsmetoden; fem dyr tas frem om gangen og det beste dyrene blir, metoden gjentas mens det beste dyret hele tiden blir stående.


Vi prøver å få til et lite tillegg her, kaniner skal få en kort skriftligt bedømmelse. Vi ser det som viktig når ikke alle har mulighet til og følge bedømmelsen. Kaniner som kan påmeldes må være eid av medlem i Dvergkaninklubben, nå er tid å melde seg inn om man ikke allerede er medlem enda. NB. Alle raser kan påmeldes. Datautvalg (Geir N) skal sette inn klasse I til Excel-skjema, så kaniner kan påmeldes samtidig med LUU, kaniner kan delta både ved LUU og Klasse. Derfor husk å lagre ny versjon av skjema. Bedømmelsen følger Nordiske standard etter raser, farger og vektskalaer, men ellers er det dommeren som bestemmer. Kaniner blir delt etter rase, fargevariant, kjønn og alder. Alle best i rase kaniner konkurrerer mot hverandre for Best in show –tittel.


Kaniner trenger ”handler” til Klasse I. Eierne er mest velkommne til og vise fram sine dyr selv, ellers vi trenger 5-6 hjelpere og vise fram dyra på best mulig måte.

Dette er en kjempestor mulighet for og lære om kaniner, raser, ulike synspunkt, handtering, og ellers utstillingsfag. Og ikke minst se hvordan kaniner oppfører seg på bordet, hva avgjør om hvem som går først og hvem må blir nummer to.


Klasse I er ikke ofte brukt ved utstillinger i Norge og håper dette blir en trivelig opplevelse for kaniner og utstillere.


Alle spørsmål ang. Klasse I og rundt Dvergkaninklubben ta kontakt med Elina enten med epost eller telefon, men ring på dagtid, jobber på kvelder.